Bolonjska omaka s široki rezanci

4 maja, 2016
0
0

Potrebujemo: 240 g mlete teletine iz plečeta ali križa, 1 čebulo, 4 stroke česna, 1 manjši korenček, krhelj zelene, ščep rožmarina, manjšo pločevinko pelatov ali 4 dobro zrele paradižnike, ki jih na hitro pomočimo v vrelo vodo, da jih lažje olupimo, muškatni orešek, worcestrsko omako, 1 dl rdečega vina, 1 žličko kaper, oljčno olje, 400 g širokih rezancev (gnezda), juho.

Čebulo sesekljamo, korenček in zeleno na drobno naribamo, damo v ponev, prilijemo malo olja in pražimo, da postekleni. Dodamo česen, nato še meso in ves čas mešamo, da se razpusti. Posolimo in dodamo začimbe, zalijemo z juho, dušimo do mehkega, prilijemo zmleti paradižnik in vino.

Dva litra vode zavremo v loncu in dobro osolimo. Prilijemo malo olja in damo kuhat testenine. Kuhamoi ji samo 2 do 3 minute, na hitro jih odcedimo in stresemo k omaki. Testenin ne splakujemo. Rezance in omako kuhamo nekaj minut, da se obe sestavini prepojita. Pazimo, da rezancev ne razkuhamo, ostati morajo al dente. Ponudimo v skupni skledi ali razdelimo. Zraven postrežemo staran sir.