Popečeni ajdovi rezanci z jurčki

3 maja, 2016
0
0

Sestavine za rezance: 500 g ajdove moke, 500 g pšenične ostre moke, 1–2 jajci, po želji voda (ni nujno)

Sestavine za pečene rezance: 300 g kuhanih ajdovih rezancev, 100 g surovega masla, 100 g sveže naribanega parmezana, 100 g kuhane vratovine ali pršuta, 100 g mocarele, 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja, 100 g narezanih jurčkov, poper, česen, kuhana ajdova kaša ali drobtine za posip.

V strojčku za izdelavo testenin zamesimo moko in vodo, lahko dodamo jajca. Testo stiskamo skozi model in naredimo široke rezance, ki so sivkaste barve. Testo lahko zamesimo tudi ročno, pri čemer dodamo ustrezno količino vode za ročno pripravo testa. Testo razvaljamo in pripravimo rezance, ki jih sušimo na mrežasti podlagi.

Vrelo vodo osolimo, dodamo malo olja, rezancu kuhamo od 4 do 5 minut in jih odcedimo. Pekač namažemo z maslom in potresemo s kuhano ajdovo kašo ali drobtinami. Vanj položimo na koščke narezano vratovino. Kuhane razance premešamo z maslom, na koščke narezano mocarelo, začimbami in jih damo v pekač. Nanje položimo poprej na česnu popečene rezine jurčkov in jih potresemo s parmezanom. Na hitro jih popečemo v močno ogreti pečici.