Hruškov zavitek z vaniljevo kremo

3 maja, 2016
0
0

Sestavine: 250 g listnatega testa; vaniljeva krema: 250 ml hladne vode, 100 g kremina (prašek za vaniljevo kremo), 20 ml hruškovega žganja.

Vodo, hruškovo žganje in kremin gladko razmešamo.

Nadev: 400 hrušk iz kompota, 40 g biskvitnih drobtin, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, malo cimeta, nastrgana lupina ene limone.

Polovice hrušk dobro odcedimo. Biskvitne drobtine, vaniljev sladkor, cimet in limonino lupino dobro premešamo. Hruške razporedimo po pladnju, jih potresemo z mešanico drobtin in arom, polovice hrušk obrnemo in jih potresemo še z druge strani.

Listnato testo razvaljamo v obliki pravokotnika, 3 cm od roba nabrizgamo plast vaniljeve kreme v širini 8 cm. Po kremi potresemo preostalo mešanico drobtin z aromami. Polovice hrušk zarežemo do dveh tretjin na pol centimetra široke rezine, malo pritisnemo z dlanjo, da dobijo obliko pahljače, in postavimo na vaniljevo kremo. Postavljamo jih tako, da se nekoliko prekrivajo. Na širšem delu testa naredimo z nožem več zaporednih manjših zarez, da nastane pretrgana črta. Zareze naredimo v šestih vrstah in pazimo, da se križajo. Potem testo malo raztegnemo, da dobimo mrežo. Ožji rob testa zvijemo na vaniljevo kremo, premažemo s stepenim jajcem in hruške prekrijemo z mrežo. Na koncih stisnemo, da se testo zlepi. Zavitek damo na pomaščen pekač in pečemo 20–25 minut pri 200 stopinjah Celzija.