Pomarančne rezine

3 maja, 2016
0
0

Sestavine za testo: 100 g masla, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 120 g sladkorja, ščepec soli, 4 jajca, 2 pomaranči, 90 g moke, 3 kavne žličke pecilnega praška, 30 g škroba, 100 g mletih mandljev.

Najprej naredimo testo: Maslo, vaniljev sladkor, polovico sladkorja in sol penasto stepamo. Postopoma dodajamo rumenjak in še stepamo. Nato primešamo sok ene pomaranče in nastrgano lupino obeh pomaranč, zatem pa še presejano moko s pecilnim praškom in škrobom ter mlete mandlje. Tri beljake in polovico sladkorja stepemo v trd sneg in ga narahlo primešamo masleni masi. Testo nadevamo v pekač velikosti 20 x 30 cm, obložen s papirjem za peko, ga lepo poravnamo in pečemo 15 minut pri 180 stopinjah. Pečeno testo ohladimo in prečno prerežemo na dve plasti.

Krema: 4 dl pomarančnega soka, 1 dl mleka, 50 g sladkorja, 1 vrečka vaniljevega pudinga, 20 g masla.

Naredimo kremo: pomarančni sok zavremo. Mleko, sladkor in vaniljev puding gladko razmešamo, prilijemo vrelemu pomarančnemu soku in med nenehnim mešanjem kuhamo, da vre 3 minute. Kremo odstavimo s štedilnika in jo povrhu namažemo s koščkom masla, da se ne naredi skorjica. Pokrijemo in ohladimo. Ohlajeno kremo dobro premešamo z električnim mešalnikom, potem pa jo namacžemo na spodnjo plast biskvita. Pokrijemo z drugo plastjo.

Glazura: 200 g sladkorja v prahu, 50 ml pomarančnega soka, 20 ml pomarančnega likerja.

In še glazura: Vse sestavine za glazuro dobro premešamo, da dobimo gladko in gosto tekočo zmes. S tem premažemo vrhno plast biskvita. Pecivo damo za nekaj časa v hladilnik, potem pa narežemo na poljubne rezine.