Kaneloni s koprivami in divjimi beluši

9 aprila, 2016
0
0

Petra Kavšek: Gozdna kuhinja (Založba Kmečki glas)


Iz sestavin za kanelone zamesimo testo, ga naoljimo in opustimo počivati eno uro. Nato ga na tanko razvaljamo in izrežemo pravokootnike, velikosti 10 krat 7 cm.

Sestavine: 3 jajca, 300 g polnozrnate moke, 1 žlička pecilnega praška, 1 ščepec soli, 1 žlica oljčnega olja, 1 žlica tople vodeza nadev: 500 g mladih kopriv, šopek divjih belušev, 3 stroki česna, 1 dl belega vina, 150 g skute, oljčno olje, sol, čili, timijanza omako: 3 stroki česna, 500 g paradižnikove mezge, peteršilj, origano, sol, poper, oljčno oljeza dodatekparmezan, peteršilj

Koprive blanširamo in sesekljamo. Beluše narežemo na pol centimetra velike kose. Na oljčnem olju prepražimo člesen, dodamo čili in timijan, ko zadiši, dodamo beluše in zalijemo z vinom, kuhamo 6 do 7 monut, da vino izpari. Dodamo koprive, posolimo in popopramo. Na koncu dodamo še skuto, odstavimo z ognja, začinimo in pustimo, da se ohladi.

Za omako na olju prepražimo sesekljan časen, dodamo mezgo, peteršilj, sol, poper in origano. Ko zavre, kuhamo še 5 do 6 minut.

Kanelone napolnimo z nadevom, jih zvijemo, dobro stisnemo, da so zaprti, naložimo v posodo in prelijemo z omako. Potresemo s parmezanom in peteršiljem in pečemo 25 do 30 minut pri 200 stopinjah.