Polenta z bučkami

9 aprila, 2016
0
0

Sestavine: 1 žlica masla, 3 žlice oljčnega olja, 250 g naribanih bučk, 750 ml kokošje ali zelenjavne juhe, 175 g instant polente, sol, črni poper, 40 g na drobno naribanega parmezana

Plitek kvadratni pekač velikosti 22 centimetrov namažemo z maslom. V ponvi segrejemo maslo in žlico olja. Na razgreti maščobi popražimo bučke. Pražimo jih približno 4 minute, tako da se zmehčajo, ne smejo pa porjaveti, zato jih pogosto mešamo. Odstavimo z ognja.

V veliki posodo zavremo juho. Počasi dodajamo polento in mešamo, tako da ne nastanejo grudice. Mešamo toliko časa, kolikor je predpisano v receptu, da skuhamo polento, potem odstavimo z ognja in zakuhamo bučke. Začinimo po okusu. Polento z bučkami stresemo v pomaščen pekač, jo poravnamo, potresemo s parmezanom in pustimo eno uro, da se ohladi in zgosti.

Ohlajeno polento narežemo na rezine, premažemo z oljem in popečemo na vročem žaru, 2 do 4 minute na vsaki strani, tako da dobi zlato barvo. Poleg ponudimo zeleno solato, lahko pa rezine polente z bučkami dodamo kot prilogo k mesu.